חוות דעת רפואית לצורך קבלת תג נכה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

חוות דעת רפואית לצורך קבלת תג נכה

כלי רכב מותאמים לנכים יכולים להקנות ניידות גבוהה, לשפר את איכות החיים ולהועיל גם מבחינה בריאותית. קבלת תג נכה (תו חניית נכים) הינו זכות המוגדרת עלחוות דעת רפואית לצורך קבלת תג נכה פי חוק, למי שעומד בקריטריונים רפואיים מסוימים. החוק, חשוב לציין, לא שואף ולא יכול להגדיר בצורה מוחלטת וסופית מיהו אותו נכה שיוכל לקבל תג נכה לעומת מישהו אחר, הסובל ממצב רפואי שונה אשר יהיה מנוע מקבלת התג. במילים אחרות, יש פה לא מעט מקום לפרשנות, אך זו לא פרשנות משפטית. מדובר על פרשנות רפואית. נסביר כל מה שצריך לדעת על חוות דעת רפואית לצורך קבלת תג נכה, כחוק.

מהו תג נכה על פי חוק?

כאשר נחקק החוק המקורי, בשנת 1993, הגדרת התג לא הייתה מספקת. אי לכך, מספר שנים מאוחר יותר הוחלט לבצע תיקון לחוק ולהגדיר בצורה טובה יותר את התו. על פי החוק: "תג נכה (זהו) תג שנתנה רשות הרישוי לנכה, הנושא את שם הנכה, את מספר זהותו ואת מספרי הרישוי של עד שני כלי רכב מזכים". כלומר אפשר ללמוד מן ההגדרה הזאת שרשות הרישוי היא זו שהוסמכה להחליט מי יקבל את התג וכי ניתן כיום להצמיד את התג עד לשני רכבים שונים.

חוות דעת המוכרת בידי רשות הרישוי

מוגדר כי נכה לצורך קבלת תג נכה יהיה מי שזקוק לכיסא גלגלים או בעל תעודת עיוור או מי שהוגדר כנכה קשה (נכה 60 אחוז ויותר). חוות הדעת הרפואית צריכה להינתן על ידי גורם רפואי, רופא כללי או רופא מקצועי, אשר מוסמך לכך ומוכר על ידי רשות הרישוי ומשרד התחבורה. לרוב, מדובר על רופא בעל מספר רופא ישראלי, שהינו בעל התמחות בתחום הליקוי, הליקויים או הנכות אשר בגינם מגישים בקשה לתג.

אותו תג נכה הוא במידה רבה תו חניה, שמאפשר למצות למקסימום את השימוש ברכב לטובת הניידות ולמניעת נזק בריאותי שיכול היה להתרחש מבלעדי השימוש ברכב צמוד. בזכות חוות הדעת שמקנה את התג, זכאי הנכה להטבות בתחום החניה ובנושאים קרובים. כך לדוגמא, חלק מהתווים מאפשרים נסיעה בנתיבי תחבורה ציבורית, ניתן לחנות בחניות נכים, לקבל אישור לחניה סמוכה לבית ואף להעמיד את הרכב במקום אסור, במידה ואין חניה פנויה אחרת ואין בכך כדי להפריע את תנועת כלי הרכב או הולכי הרגל שעוברים במקום.

מה צריכה לקבוע חוות הדעת הרפואית?

חוות הדעת הרפואית, שצריכה לכלול מסמכים מפורטים, תוצאות של בדיקות ושיקולים מקצועיים, צריכה לבסס טענה אחת מרכזית. הטענה היא שהנכה סובל ממצב רפואי ומליקוי אחד או יותר שהופכים את הרכב הצמוד לחיוני מבחינה בריאותית. באם הרופא סבור כי ללא שימוש ברכב צמוד עלולה הבעיה הרפואית להחמיר, מרבית הסיכויים הם שהוועדה הרפואית תאשר את הבקשה ולאחר מכן התג יישלח לנכה בדואר. חוות הדעת יכולה להינתן לחולים הסובלים מליקויים ברגליים, לחולים הסובלים מתפקודי ריאות חלשים, לסובלים ממחלות לב, במקרים מסוימים לבעלי לקויות פסיכיאטריות, לחולי סוכרת, לסובלים מחולשת שרירים, בעיות שיווי משקל, מחלות ניווניות, כאבים כרוניים חזקים ובעיות בשלד, מחלות אורטופדיות ועוד.

מה קורה אם חוות הדעת הרפואית בלתי מספקת?

ללא חוות דעת רפואית או מסירת המסמכים המתאימים, משרד התחבורה עלול שלא לאשר את מתן התג. חשוב לציין כי אם הבקשה נדחית ניתן להגיש ערעור על הדחיה. לאחר ערעור, ניתן להעביר חוות דעת מפורטת וכך גם במידה וחלה החמרה במצבו של הנכה.

אולי יעניין אותך גם:

תו נכה לחולי פיברומיאלגיה: האם פיברומיאלגיה מזכה את החולים בתו נכה?

תו נכה לחולי לב – האם חולי לב זכאים לקבלת תו נכה?

תו נכה לחולה דיאליזה

הליך אישור תג נכה – איך זה עובד? ואיך להגיע מוכנים?

מי זכאי לקבל תו נכה?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן