כמה אחוזי נכות צריך בשביל תו נכה?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

כמה אחוזי נכות צריך בשביל תו נכה?

הוזמנתם לוועדה רפואית של ביטוח לאומי? יתכן מאוד בתוך זמן מה, לאחר הוועדה, יאושרו לכם אחוזי נכות. אך גם אישור מסוג זה לא בהכרח מקנה לכם זכאות לתוכמה אחוזי נכות צריך בשביל תו נכה? נכה. לא כל מי שמקבל קצבת נכות זכאי אוטומטית לתו ויש להגיש לשם כך בקשה שמטופלת על ידי גורם אחר. נסביר מה כדאי לדעת על הקשר בין אחוזי נכות ותו נכה, למי פונים, כמה אחוזי נכות צריך וכל מה שחשוב לדעת.

האם רק נכי ביטוח לאומי זכאים לתו נכה גורם מרכזי שמאשר כיום תו נכה בישראל הוא משרד התחבורה. לרשות הרישוי יש שורה של רופאים שמוסמכים לדון בכל מקרה שמובא לפניהם. ההתייחסות היא לקריטריונים רפואיים שונים, ולא אך ורק לאחוזי הנכות. כלומר, צריך להיות שילוב בין אחוזי נכות מסוימים לבין כושר הניידות וההשפעה הבריאותית הפוטנציאלית של הליכה מרובה על הנכה. משרד התחבורה מכיר בקביעת נכות של ביטוח לאומי, אך גם אישורים מגורמים רשמיים אחרים מתקבלים. נכות שנקבעת על ידי משרד הביטחון או על ידי גורמים אחרים בהחלט מביאים לזכאות לתו. השימוש בתו מאפשר לחנות בחניית נכה כחוק, מותר בתנאים מסוימים להעמיד את הרכב על מדרכה, מותר להחנות בחניון ציבורי ללא תשלום בתנאים שמגדיר החוק.

גם נכות זמנית – לא רק נכות קבועה

על פי חוק חניית נכים, רק מי שאושרו לו לפחות 60 אחוזי נכות קבועה או זמנית, יוכל לקבל תו נכה. נכות זאת יכולה לנבוע ממגבלה מולדת או מחלה, כאשר מלבד אחוזי הנכות יש צורך בתנאים נוספים. כך למשל, נדרשת חוות דעת של רופא או מסמכים רפואיים, המוכיחים שללא תו נכה ושימוש ברכב באופן שוטף יגמרו לבעל התו נזקים בריאותיים או שבריאותו עלולה להיפגע. כלומר, לא קיים אחוז נכות מסוים שיכול להבטיח אוטומטית, בכל מקרה ומקרה, את קבלת התו. במיוחד עבור מי שלא משתמש בכיסא גלגלים – מוטל משקל רב על שיקול הדעת של הרופאים.

תו נכה לבעלי כיסא גלגלים ולבעלי תעודת עיוור

למי שמתוקף מצבו הרפואי חייב להשתמש בכיסא גלגלים לצורך ניידות, פחות משנה מהם אחוזי הנכות שנקבעים לו. במקרה זה, מובן וטבעי שתו נכה ישמש את הנכה לשימוש יום יומי, נחוץ והכרחי לצרכי ניידות. לקות ראייה חמורה, כלומר מי שזקוק לתעודת עיוור, זכאי הרבה פעמים לאישור של 100 אחוזי נכות. על פי החוק, לצד מי שזקוק לכיסא גלגלים, גם מי שזכאי לתעודת עיוור מקבל כמעט באופן אוטומטי את התו. יודגש כי גם אם הזכאות היא וודאית, מי שלא יגיש את הבקשה לא יקבל את התו. חשוב לציין כי הן לבעלי תעודת עיוור והן לאחרים שנמצאו כבעלי אחוזי נכות גבוהים, הזכויות שמקנה התו לא תלויות בסוג התו. יש כמה דוגמאות של תווים מוכרים וכולם מקנים זכויות חניה מיוחדות לנכים.

זכאות לחולים במחלות קשות

הרבה מחלות קשות למעשה מקשות על הניידות לצמיתות או באופן זמני, והן מוכרות כמקנות אחוזי נכות. כך למשל מחלות כגון סוכרת קשה, סרטן, פיברומיאלגיה במקרים מסוימים, מחלות לב ועוד. כאשר אדם הסובל ממגבלה רפואית או מחלה מוכר כנכה ורופא קובע שהוא זקוק לרכב צמוד מטעמי בריאות, כדאי להגיש בקשה לקבלת התו. התו יכול לשמש את הנכה, בין אם בעל רישיון נהיגה ובין אם לאו. ניתן להצמיד את התו לרכב שאושר, גם כאשר הנהג ברכב שמסיע נכה הוא בן משפחה או אדם המטפל וסועד את הנכה.

 

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן