מי זכאי לקבל תו נכה?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

תו נכה ביטוח לאומי

האם רק אנשים הזקוקים לכיסא גלגלים יכולים לקבל תו נכה? התשובה שעשויה להפתיע אתכם היא – לא. יש כמה קבוצות של אנשים, שעל פי תנאים שהוגדרו יכוליםמי זכאי לקבל תו נכה? להיות זכאים לקבלת תו נכה. נסביר מי באמת זכאי לקבל את התו, אילו מסמכים צריך למסור בתהליך ועוד.

זכאות לתו נכה, קריטריונים כלליים

לפני שנרד לרזולוציה מתקדמת, כדאי לספר על הקריטריונים הכלליים שבמידה ועומדים בהם, קיים סיכוי גבוה שיאושר תג נכה לרכב:

  • שימוש בכיסא גלגלים – אנשים הרתוקים לכיסא גלגלים בשל קשיי ניידות.
  • מוגבלות ברגליים, גם לא כיסא גלגלים – מגבלה שפוגעת בניידותו של אדם בשל לקות ברגליים או נכות קבועה או זמנית.
  • אחוזי נכות גבוהים – מי שמוגדר כנכה של 60 אחוז ויותר ורופא קבע כי ניידות ללא רכב עלולה לפגוע בבריאותו ולהחמיר את מצבו.

אישורים על מחלות קשות

במשרד התחבורה מאשרים תו נכה או תג נכה, על רקע של מחלות כרוניות קשות מסוגים שונים. על מנת לקבל את התו יש צורך במסמכים ואישורים המעידים על המחלה ועל רמת חומרתה. לדוגמא, אישורים מקרדיולוג המעידים על מחלת לב קשה, לחץ דם גבוה, גודש בריאות המקושר עם מחלת לב. גם ליקויים בזרימת גם לגפיים המוכרים על ידי רופא יכולים לאפשר קבלת התו. בנוסף, חולים הסובלים ממחלות ניווניות, כיבים ברגליים בשל סוכרת, תסמינים של נירופתיה, מחלות על רקע עצבי אשר מלווים בליקויי ניידות יוכלו למסור תעודות ומסמכים רפואיים מרופאים מקצועיים. כמו כן, מסמכים עדכניים המעידים על תפקוד ריאות לקוי יכולים לסייע וכך גם בדיקות הדמיה המעידות על מחלות מפרקים, בעיות בשלד, ליקויים בתנועה בצירוף חוות דעת רפואית של אורתופד או מומחה רפואי אחר. לחולי כליות, מסמכים המפרטים על מחלת כליות קשה וטיפול בדיאליזה יאפשרו קבלת תו לאחר הליך אישור מקובל.

אילו אישורים מעידים על נכות?

עבור חלק מהאנשים שעברו מסלול של אישור נכות בביטוח לאומי או מגורם אחר, ישנה אפשרות לקבל אישור ממשרד הבריאות על מגבלה בניידות ולכן על צורך ברכב לצרכי ניידות. אישור שכזה שמעיד על אחוזי נכות גבוהים יאפשר לקבל תו נכה לרכב. במידה ולא קיים אישור מסוג זה ומשרד הבריאות איננו יכול להנפיק אותו, ניתן לשלוח אישורים רפואיים שיעידו על טיב הבעיות מהן סובל הנכה או החולה. בישראל נהוגים אישורים ממקורות שונים שיכולים להעיד כי נושא התעודה הינו בעל נכות גבוהה. כך לדוגמא, אישורים מביטוח לאומי, אישור ממשרד הרווחה שמנפק ללקויי ראיה המוגדרים עוורים, אישורים ממשרד הביטחון הניתנם לנכי צה"ל ועוד.

אישור בעקבות וועדה רפואית

תג נכה מאושר לנכים עצמם או להורים שזקוקים לרכב על מנת להסיע ילד (קטין או בגיר) נכה. קיימים תווים מסוגים שונים, בהתאם לנסיבות – למשל תו לבעלי כיסאות גלגלים, תו לנכים ללא כיסא גלגלים, תו לנכים המוכרים על ידי משרד הביטחון וכו'. מי שהוכר כנכה של ביטוח לאומי או מי שעבר וועדה רפואית מסוג אחר, שלא לצורך קבלת קצבת נכות, צריך להעביר מסמכים עדכניים על מנת שבקשתו תיבחן. קבלת התג נעשית בדואר ואם הבקשה נדחית ניתן להגיש ערעור. חשוב לציין כי הוועדה הרפואית תוכל לדון גם בליקויים או מחלות שלא הוזכרו לעיל, כאשר מוגשת בקשה עם מסמכים מפורטים. לדוגמא, חולי אפילפסיה, בעלי הפרעות פסיכיאטריות, אנשים הסובלים מליקויים המשפיעים על יציבות ושיווי המשקל, חולי השתלות, חולי אלצהיימר ואחרים עשויים לקבל את התו בעקבות החלטה רשמית של הוועדה הרפואית.

אולי יעניין אותך גם:

תו נכה לחולי טרשת נפוצה: מתי חולי MS יהיו זכאים לתו נכה?

תו נכה לחולי פרקינסון: האם וכיצד חולי פרקינסון יכולים קבל תו נכה?

תו נכה ונכות נפשית: האם הסובלים מבעיות נפשיות זכאים לתו נכה?

מי זכאי לקבל תו נכה?

 

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן