תו נכה לחולה דיאליזה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

תו נכה לחולה דיאליזה

מחלת כליות עשויה במקרים מסוימים לאפשר קבלת הכרה בנכות וכן זכאות לתו נכה. נסביר האם מחלת כליות ודיאליזה מאפשרת קבלת תו באופן אוטומטי או שצריךתו נכה לחולה דיאליזה להגיש בקשה שתיבדק לאחר מכן.

האם חולי דיאליזה זכאים לתו נכה באופן אוטומטי?

דיאליזה מוגדרת כטיפול שנועד להציל את חייהם של חולי כליות קשים. מדובר בטיפול רפואי קבוע שנדרש לקבל כל מי שכליותיו מתפקדות בצורה לקויה מאוד (מצב שנקרא גם אי ספיקת כליות). המטרה של הדיאליזה היא לאפשר לגוף להתנקות מרעלים, באופן שאמור להתבצע על ידי כליות שמתפקדות באופן תקין. על פי ההגדרה, חולי דיאליזה הם חולי כליות קשים. יחד עם זאת, על פי המצב כיום הם לא מקבלים זכאות לתו נכה באופן אוטומטי. אפילו מי שעבר הליך מקובל של הכרה בנכות מטעם ביטוח לאומי לא בהכרח יקבל את התו. במילים אחרות, אם אתם או הקרובים לכם חולים במחלת כליות קשה וצפויים לעבור דיאליזה או מקבלים טיפולים כאלה באופן קבוע כבר כיום, צריך להגיש את הבקשה על פי הנהלים.

איך חוק חניה לנכים מתייחס לחולי דיאליזה?

חלק ניכר מחולי הכליות בישראל הגישו בקשה לביטוח לאומי לקבל הכרה באחוזי נכות. יחד עם זאת, אישור של תו נכה איננו נמצא כיום בסמכות של ביטוח לאומי וגם אם עברתם וועדה רפואית, יש עוד שלבים שצריך לעבור. על פי חוק הנכים, יש אוכלוסיות שברור כי מגיע להן תו נכה. כך למשל עיוורים או אנשים שנעזרים בכיסא גלגלים בשל רגליים נכות או שיתוק. כלומר, חוק הנכים לא מקנה את התו בצורה ישירה אולם הוא כן מציין שבמצבים מסוים, מי שמוכר כנכה יקבל את האישור לחניית נכים. במידה וחולה דיאליזה קיבל הכרה בנכות גבוהה, גדולים סיכויו להימצא זכאי לתו. כחלק מהגשת הבקשה יש להמציא אישורים מפורטים שישכנעו את הוועדה במשרד התחבורה ואת הרופא שמורשה מטעם רשות הרישוי, לאשר זאת.

אילו אישורים רפואיים צריך להגיש?

מומלץ במסגרת הגשת הבקשה לקבלת תו נעה לחולה דיאליזה לצרף מסמכים שעוסקים בעיקר בקשיי הניידות. אם החולה מתקשה ללכת, אם הוא סובל מכאבים, אי נוחות, תשישות, חוות דעת רפואית בעניין זה יכולה לסייע. אלמנט בעל חשיבות עליונה הוא קבלת אישור מרופא, על כך כי היטלטלות בדרכים, ללא שימוש ברכב, יכולה בסבירות גבוהה לפגוע בבריאותו של החולה מעבר למצבו הנוכחי. בנוסף לאישורים ולחוות דעת רפואית, יש למסור למשרד התחבורה את הפרטים אודות הרכב שצפוי לשמש את חולה הדיאליזה. יש להמציא מספר רכב וכן לצרף תעודה מזהה ורישיון רכב ורישיון נהיגה, אם זה רלוונטי.

רכב בשימוש חולה דיאליזה בלבד

על פי חוק, תג נכה הוא תו שאותו ניתן להצמיד לרכב אחד או שניים, כפי שהוצהר בבקשה. החוק מגדיר זאת בתוך "רכב מזכה". משמעות הדבר היא כי הרכב יכול להיות בבעלות החולה או לא בבעלותו. אפשרי כי החולה הוא זה שינהג ברכב, אך אין חובה לכך. מה שכן צריך להתקיים זה שהרכב הוא זה המשמש בדרך כלל את החולה, לצרכיו השונים: למשל נסיעה לצורך הדיאליזה, נסיעות לקבלת טיפולים רפואיים אחרים, בדיקות או כל נסיעה אחרת. כאשר הנכה נמצא ברכב, אין זה משנה מי הוא הנוהג ואפשר להחנות במקום מותר לחניית נכים, כאשר התו מוצמד לשמשה. שימו לב שרכב נכה מותר להחנות גם באזורים שאסורים בדרך כלל בחניה, בתנאי שלא חוסמים מדרכה באופן מסוכן.

אולי יעניין אותך גם:

תו נכה חניונים: היכן בעלי תג נכה יכולים לחנות בחניונים?

תו נכה ביטוח לאומי: אילו אחוזי נכות מזכים בתו נכה? ואיך מקבלים את התג?

תו נכה לחולי טרשת נפוצה: מתי חולי MS יהיו זכאים לתו נכה?

תו נכה לחולה אסטמה: מתי חולי אסטמה זכאים לתו נכה?

תו נכה לחולי לב – האם חולי לב זכאים לקבלת תו נכה?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן