תו נכה לחולי קרוהן

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

תו נכה לחולי קרוהן

קרוהן זו מחלה שבה סובל החולה מדלקות קשות במעי. מדובר במחלה כרונית, כאשר חלק מהחולים סובלים כתוצאה מכך מירידה בתפקוד וצורך באשפוזים חוזריםתו נכה לחולי קרוהן ונשנים. חלק מחולי הקרוהן בישראל מתמודדים עם מצב רפואי לא פשוט ואף מקבלים הכרה בנכות. על כן, חלק מהחולים עשויים להיות זכאים גם לקבלת תו נכה. נסביר כל מה שצריך לדעת על תו נכה לחולי קרוהן.

האם מגיע תו נכה אוטומטי לחולי קרוהן?

מחלת קרוהן מאופיינת כמחלה כרונית, עם תקופות של רגיעה ותקופות של התפרצות קשה. חולים שמצבם הכללי טוב, פחות או יותר, והסימפטומים שלהם מינימליים, סיכוייהם לקבל תו נכה אינם גבוהים. יחד עם זאת, חשוב להבהיר כי גם החולים שמתמודדים עם מציאות הרבה יותר מורכבת, כאלה שעברו אשפוזים, יתכן שאף ניתוחים ופעולות כירורגיות לרבות הסרת חלק מהמעי, לא מקבלים תו נכה באופן אוטומטי. נדרשת פרוצדורה מסוימת, שאת עיקריה נביא בהמשך, על מנת לקבל תו שמאפשר חניה בחניית נכים וכן הטבות נלוות נוספות (הנחה באגרת רישיון הרכב, למשל).

איך מתייחס חוק חניית נכים לחולי קרוהן?

את ההגדרות הכלליות בנושא של חניית נכים ראה לנכון המחוקק לציין בחוק מפורט. בתחילת שנות התשעים של המאה שעברה נחקק החוק ומאז נוספו לו כמה וכמה עדכונים ותוספות. על פי חוק חניית נכים, אפשר לזהות כמה קריטריונים שמאפשרים לקבל תו נכה בצורה פחות או יותר אוטומטית. מי שלא עומד בקריטריונים הללו יכול להגיש בקשה שתיבדק על ידי רופא שחוות דעת מקובלת על רשות הרישוי ועל משרד התחבורה.

אם חולה קרוהן זקוק מבחינה רפואית לכיסא גלגלים, בין אם בשל המחלה העיקרית ובין אם בשל סיבה אחרת, הוא זכאי לתו האמור. אך גם חולי קרוהן שאינם סובלים מנכות ברגליים או משיתוק בשל פגיעה במערכת העצבים או נזק אורתופדי, יוכלו לקבל את התו אם יעמדו בתנאים מסוימים. לדוגמא, במידה ואתם או מישהו שקרוב אליכם קיבלתם הכרה כנכה, נכות גבוהה תאפשר לקבל את התו בהינתן חוות דעת רפואית תומכת. במילים אחרות, אם יש בידיכם מסמך רפואי שבו רופא קובע שהליכה מרובה תפגע בבריאותכם זהו צעד בכיוון הנכון. רופא שקובע כי ללא שימוש ברכב בריאותכם תיפגע, קרוב לוודאי שמשרד התחבורה יעניק לכם את התו. אגב, על פי הנהלים הנוכחיים, אין צורך לגשת לסניפי משרד התחבורה ואת התו מקבלים בדואר.

איזה תו מגיע לחולי קרוהן?

מרבית חולי קרוהן בישראל לא משתמשים בכיסא גלגלים באופן קבוע. כלומר, תו נכה שמגיע לזכאים לא כולל סימון של כיסא גלגלים. חשוב להבין שאין לכך הרבה משמעות. ההבדל היחיד הוא שתו עם כיסא גלגלים מתיר על פי החוק נהיגה גם במסלול המוגדר כנתיב תחבורה ציבורית בלבד. כל תו נכה אחר מאפשר לחולה קרוהן לחנות בחניה המסומנת כחניית נכים. בנוסף, התו מאפשר חניה על המדרכה, אם אין חנייה אחרת ובמידה והדבר לא חוסם מעבר. ניתן לחנות גם במקומות האסורים לחניה בדרך כלל, באם אין חניית נכים פנויה והדבר לא מהווה הפרעה.

חשוב לציין כי על מנת לקבל את התו יש לשלוח בקשה מפורטת. יש לצרף תעודה מזהה, רישיון נהיגה, את מספר הרכב שצפוי לשמש את חולה הקרוהן ואת המסמכים הרפואיים או תוצאות הבדיקות הרלוונטיות. באם קיבלתם אישור נכות גבוהה מביטוח לאומי או מגורם אחר, צרפו גם זאת לבקשה. ניתן להיעזר בחברות מתמחות, המגישות בקשות לתווים עבור אוכלוסיית הזכאים.

אולי יעניין אותך גם:

הליך אישור תג נכה – איך זה עובד? ואיך להגיע מוכנים?

מי זכאי לקבל תו נכה?

תמונה של ישראל אללוף
ישראל אללוף

ישראל אללוף אחד ממייסדי האתר. מעל 10 שנות ניסיון בתחום

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו